“Targul Babelor de martie” 8-9 martie.
Bunica … draga de ea. Inca mai framanta si coace cozonaci. Inca se mai uita la poarta dupa tine… pret de o rugaciune. Se plimba cu mana slaba, invatata cu munca, peste fotografiile in care esti mic, purtand o vesta crosetata de ea. Sau in cea in care esti cu fularul si caciula pline de zapada la sanius… Iti croseteaza si acum, doar ca nu stie cand sa ti le dea. Copiilor tai le face botosei sa “le tina cald prin casa”, apoi le raman mici si le face altii. Inca se joaca facandu-ti papusi din panza, tavi cu broderii. Oale si … ulcele in care ai putea sa-ti faci cina, cu gandul la Ea, la Bunica asta a tuturor. Ea spune in vazduh povesti in fiecare seara, dar pruncii tai sunt prea obositi sa o mai auda …Si tot asa se departeaza, incet, ca o Baba Dochie imbracata in legende si inteleasa doar in obicieuri, lasa in urma cate un dar pentru fiecare.
Chiar daca ele or ajunge in varf inaintea noastra, macar sa luam copiii de mana si sa culegem ce ne lasa ascuns, in iarba ce va sa creasca.
Asa ne-am gandit sa punem laolalta niste bunici (60+) si sa facem “Targul Babelor de martie”. Vor expune bunici, matusi ce croseteaza, olaresc, brodeaza, cos, povestesc sau fac cine stie ce alta indeletnicire buna de pus pe o masuta la targ.
Galeria Mica cu sprijinul nemijlocit al Centrului Cultural Reduta, va organiza “Targul Babelor de martie” in zilele 8 si 9 martie la Sala Reduta din Brasov

Va rugam asadar, puneti mana pe telefon sau chiar pe clanta portii lor si sa le ajutati ca pana la data de 20 februarie sa ne trimita 2-3 imagini cu ce vor sa expuna. Locurile sunt limitate si… GRATUITE. Dorim ca Bunicile sa aiba unde expune si ele, macar o data pe an, micile lucrusoare . Sa se intalneasca una cu alta si sa se bucure doua zile ca-s Babe… de martie.